Üdvözöljük a FERMAT hírportálján

január 23, 2016  

Mint számos más területen, a modern megmunkálásban is a jelenlegi trend a számítógépes technológia felhasználása a gyártástervezésben.

A gépparkok modernizáláshoz fűződő növekvő érdeklődés következtében a FERMAT, mint első közép-európai vízszintes fúró-marómű gyártó társaság elhatározta a robot használatát, mint opciós felszerelést a felajánlott gépeihez.

A robot teljes mértékben helyettesíteni tudja a klasszikus szerszámváltót, ami a felhasználónak gyors és effektív szerszámcserét eredményez. A robotkaros szerszámcsere előnye, hogy több pozícióban lehetséges a szerszámcsere pl.: automata marófej, orsómerevítővel szerelt munkaorsó stb., további előnye a kevesebb karbantartási követelmény illetve lehetséges a nehezebb szerszámok cseréje. Általánosságban elmondható, hogy a robot minimálisan háromszor nehezebb szerszámot is elbír, mint a hagyományos szerszámváltó.

A 6 tengelyes robotok egyformán alkalmazhatók mindkét termékcsoportban, azaz az asztallapos fúró-maróműveknél:

http://www.fermatmachinery.com/hu-wft-13-r-cnc

és a robosztusabb, nehéz megmunkálásra alkalmas padlólapos fúró-maróműveknél: http://www.fermatmachinery.com/hu-wrf-130-150-160-cnc

További információért az opciós robotkaros szerszámváltóval vagy bármilyen további tartozékkal kapcsolatban kérem keresse munkatársunkat a következő elérhetőségeken

E-mail: agnes.varadi@fermat.cz

Tel.: +36 32 422-670