MŰSZAKI MEGOLDÁSOK – FERMAT – WFC 10 CNC vízszintes fúró-maró

június 27, 2016  

A WFC 10 CNC típusú vízszintes fúró-marómű párhuzamosan vezérelt asztallapos megmunkáló gép kinyúló orsóval W tengelyen, fix állványal valamint Z és X tengelyen mozgó maximálisan 5 t teherbírású asztalmozgással.
A párhuzamos vezérlést a vevő által választott vezérlőrendszer (HEIDENHAIN iTNC 530, SIEMENS 840D SL vagy FANUC 32i B (31i vagy 0i)) biztosítja a szintén választható dialógussal. Alapkivitelben az X, Y, Z, W lineáris tengelyek valamint S (munkaorsó) és B (asztal) forgó tengelyek vezéreltek. A vezérlőpanel forgó konzolon helyezkedik el 15“ színes kijelzővel. A vezérlőrendszerhez alapkivitelben hordozható kézikerék (CNC rendszer típusa alapján) is tartozik.

WFC

A gép alap egységei (hosszanti és keresztirányú ágyazat, szánszerkezet és állvány) GG 30 öntvényből készülnek Cr és Cu adalékanyagokkal. A csúszófelületek funkciós felületeit beedzik (felületi) és felköszörülik.
A csúszófelületek szélessége X tengelyen mindenhol 160 mm a külső élek távolsága pedig 900 mm.
A Z tengelyen összesen négy csúszó felület található. A két külső csúszófelület szélessége 220 a két belsőé pedig 90 mm. A külső élek távolsága 1500 mm. Az Y tengelyen a csúszófelület elöl 160 mm hátul 100 mm széles és a külső élek távolsága 770 mm. Az orsóház szánszerkezete függőleges irányban az állvány csúszóvezetésén mozog.

wfc asztal