FERMAT horizont a Közel-Keleten

február 28, 2018  

A FERMAT a közelmúltban szállított két darab WFT 13 – as fúró-maró művet a Közel-Kelet egyik emírségébe. A méltán kedvelt és a legnépszerűbb FERMAT gyártmányokat Katar fővárosába, Dohába telepítették le. Az ország területe Magyarországénak a kilenced része, viszont a világon Katarban a legmagasabb az egy főre jutó hazai össztermék (GDP), gazdasági erejét fő gazdasági erőforrása, a hatalmas kőolaj- és földgáz készlete adja, iparát a kőolaj-finomítás, vegyipar és a teljes vertikumú vaskohászat alkotja. A tetemes bevételekből fejlett infrastruktúrát, szociális intézményrendszert építettek ki Katarban.

1

A FERMAT megrendelője az ITAG International Qatar, amely társaság része az Arab Nemzetközi Petróleum Vállalatnak (AIPC) 2001 óta. Az ITAG Celle-t 1912-ben alapította Hermann von Rautenkranz és hamarosan jelentős európai vállalat lett az olajfúrás területén és az olajmező berendezések gyártásában.

2

Az ITAG International Qatar az ITAG évszázados európai mérnöki tapasztalatait hozza Katar partján is, ugyanolyan magas színvonalon működik, mint az ITAG más egységei világszerte, ahol is soha nem látott minőséget, hatékonyságot és gazdaságot jelentenek a gazdaság körforgásában.

3

A 130 mm-es orsóátmérővel, 730 mm-es orsójárással és 20 tonna súlyú munkadarabok megtartására alkalmas CNC forgóasztallal a FERMAT kedvenc asztali típusú vízszintes fúró-maró műve, a WFT 13 CNC biztosítja a szükséges teljesítményt és pontosságot az ITAG társaságnál is.