Horizontok – FERMAT – Szélerőművek

augusztus 16, 2016  

A MSZET adatai szerint Magyarországon a széllel termelt villamos energia kötelező átvételi ára ez év* eleje óta kilowatt-óránként 30,71 forint, ami – árfolyamtól függően – körülbelül 11 eurócentnek felel meg. Magyarországon a múlt év végén 329 megawatt volt a beépített szélerőmű-kapacitás úgy, hogy 2006 óta nem adott ki az állam új szélerőműre létesítési engedélyt. A MSZET példának hozza fel a román támogatási törvényt, amely idén tavasztól a szélerőműben termelt villanyáram átvételi árát kilowatt-óránként 15 eurócentben határozza meg. Ezzel az átvételi árral Romániában 2020-ra 4.000 megawattra bővül a szélerőmű- kapacitás a jelenlegi 460 megawattról – mutat rá közleményében a MSZET. *2011 (http://www.alternativenergia.hu)

300px-Szeleromu_sopronkovesd

(szélturbina, Sopronkövesd)

A FERMAT padlólapos vízszintes fúró-marógépek egyik legfontosabb jellemzője a nagy teljesítményű forgácseltávolítási képességük (még az Y tengely legfelső állása melletti löketnél is) valamint a piaci vetélytársaikhoz képest sokkal nagyobb precizitásuk. Gépeinknél a széleskörű funkcionalitás és sokrétű felhasználás a különböző, testre szabható paraméterek nagy választékával párosul.

A padlólapos fúró-maróműveink moduláris koncepción alapulnak, mely többféle gyártási változatot, és gyors beállítást tesz lehetővé a rendelkezésre álló perifériás szerszámokon, és kiegészítőkön keresztül. A gép 3 vagy 4 különböző tengely mentén dolgozik (X, Y, Z és W a furatoláskor).

Amennyiben a gép forgóasztallal is fel van szerelve egy további B és/ vagy V tengely is a rendszerhez adódik. Több munkadarab-rögzítő padlólap is összekapcsolható vagy forgóasztallal kombinálható, így a megmunkáláshoz szükséges konfiguráció könnyen és gyorsan kialakítható. A munkadarabok a kiegészítő forgóasztalra, a padlólapokra, vagy mindkét helyre egyszerre rögzíthetők. Ezen gépeink fő rendeltetése nagy és nehéz acél, öntvény munkadarabok megmunkálása. A gépek technológiai kialakítása és vezérlése széleskörű felhasználást tesz lehetővé a különböző maró, fúró, dörzsárazó és menetvágó folyamatok során.

A FERMAT padlólapos szerszámgépei kitűnnek a tömegből, mivel nemcsak nagyteljesítményűek, hanem sokkal nagyobb pontosságú megmunkálásra képesek, mint a hasonló funkciójú vetélytársaik és a szélturbinák nagyméretű alkatrészeinek gyártásában is egyre produktívabban vesznek részt.

http://www.fermatmachinery.com/hu-products

http://www.fermatmachinery.com/hu-wrft-130-150-160-cnc